ZONGULDAK ÇAYCUMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KANTİN İŞLETMECİLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI

KANTİN İŞLETMECİLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI

KANTİN İŞLETMECİLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI  

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kantini bulunan okulların; kantin işletmecileri, kantin çalışanları, okul aile birliği başkanlarının katılımı ile toplantı yapıldı.  

Kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail BAŞ, başkanlığında  yapılan toplantıda, "Temel eğitim ve ortaöğretim yaş grubundaki çocuklarda kontrolsüz bir şekilde tüketilen enerji değeri yüksek, besin değeri düşük yiyecek ve içeceklerin yetersiz, dengesiz beslenmeye bağlı olarak şişmanlık (obezite), zayıflık, kemik/diş sağlığı bozuklukları, çeşitli vitamin ve mineral yetersizliklerine neden olduğu ve yetişkinlik döneminde görülen bazı kronik hastalıklara (kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, bazı kanser türleri vb.) zemin oluşturduğu, bazı bulaşıcı hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin kaynağını gıda güvenilirliği kurallarına uyulmadan üretilen, satışa veya tüketime sunulan gıda maddeleri teşkil ettiği anlatıldı.  

Okul kantinlerinde satılacak gıdalar, gıda güvenilirliği ve hijyen şartları bakımından kantin işletmecileri bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın İsmail BAŞ, "Değerli kantin işletme yetkililerimiz, kantin çalışanlarımız, okul aile birliği başkanlarımız,  bizler sizi kendimizden hiçbir zaman ayrı görmüyoruz. Hepimiz ortak bir amaç için çalışıyoruz. Bu toplantının tabii ki bir amacı var. İçinde insanın olduğu her zaman güzellikler, iyilikler kadar olumsuzlukların da olması kaçınılmaz olmaktadır.  Hiç ummadığınız anda, olumsuzluklar yaşanabilir. Bunları yaşamak hepimizi üzer. Tüm bunlara hazırlıklı olmak için, kantin ortamlarında önlem almamız gereken hususlar vardır. Bu da elimizden gelenin en iyisini, en doğrusunu yapmak suretiyle olmaktadır. Öğrencilerimizin sağlığı her şeyin üzerindedir, onların sağlıklı beslenmesi, okul kantinlerinde satılan gıdaların hazırlanma, saklama ve sunum aşamalarında sağlık koşullarına uygun olması hijyen açısından önem arz etmektedir. Ayrıca çalışmalarımızda öğrencilerimize ve diğer çalışanlara  karşı olumlu tutum içinde olmalıyız." dedi.  

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Osman SARI,  kantinlerde; çalışan ve çocukların güvenliği yönünden tehlike oluşturan hususların olduğunu, kantin işletmelerinde risk değerlendirme çalışmalarının yapılması zorunluluğunu, acil durumlara karşı (yangın, patlama, zehirlenme vb.) acil gerekli önlemlerin alınmasını, bunların yanı sıra özellikle,bitki bakımı ve dekorasyon amacıyla kullanılan sıvı içerisinde büyüyen ürünlerin (su maymunu, büyüyen su topları, su jeli,vb.)  satışının yapılmaması, şırınga şeklinde ambalajlanmış sıvı vb. çikolota ürünlerinin ambalaj kapağının istemsiz şekilde yutulması neticesinde istenmeyen vakaların yaşandığı, oyuncakların içerdiği kimyasallar ile diğer tehlike  arz eden fiziki yapılar veya oyuncak kullanıcılarının veya üçüncü tarafların sağlığının ve güvenliğinin riske atıldığı kazalara karışıldığı, bu gibi oyuncakların kantinde satışının yasaklandığını belirtti. Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden İlçe Denetim Formundaki denetim kriterleri hakkında bilgilendirme yaptı.    

İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın İsmail BAŞ, katılımcılara iyi dilek ve temennilerde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi.

13-12-202213-12-202213-12-2022

Hükümet Konağı. Kat 2 Çaycuma / Zonguldak - 0 (372) 615 10 26 615 50 58

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.