ZONGULDAK ÇAYCUMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI

2023 LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI

2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tercih dönemi başladı. LGS sınavına giren tüm öğrencilerimiz tercihlerini 19 Temmuza kadar gerçekleştirebileceklerdir.  

Tercihlerde dikkat edilecek hususlar;

*Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.

*Yerel Yerleştirme, okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

*Yetenek sınavı ile öğrenci alan proje okulu olan fen liseleri, güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, mûsikî, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleştirme işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 19 Temmuz 2023 tarihine kadar (saat 17.00) tamamlanacaktır. Bu okullara kayıt (aday kayıt/ön kayıt) yaptıran öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir. Kayıt yapmadan önce tercih yapmış olanların tercihleri yerleştirme işlemlerinden önce iptal edilecektir. Yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, tercihte bulunamayacaklardır. Ayrıca, bu okullara kayıt (aday kayıt/ön kayıt ya da kesin kayıt) yaptırmadan önce tercih başvurusu yapmış olan öğrencilerin tercihleri, Bakanlık tarafından iptal edilecektir.

Tercihler e-Okul üzerinden ya da ilçemizde bulunan 20 resmi ortaokulumuz aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

Tercihler hakkında detaylı bilgi için öğrencilerimiz ve velilerimize ilçemiz  Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile 20 resmi ortaokulumuzda görev yapan Rehber Öğretmenler ve Psikolojik Danışmanlar aracılığı ile tercih danışmanlığı hizmeti sunulacaktır.

 

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2023  

https://cdn.eba.gov.tr/yardimcikaynaklar/2023/06/2023_yili_ortaogretime_gecis_tercih_ve_yerlestirme_kilavuzu_2.pdf

03-07-202303-07-2023

Hükümet Konağı. Kat 2 Çaycuma / Zonguldak - 0 (372) 615 10 26 615 50 58

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.