ZONGULDAK ÇAYCUMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

             Saygıdeğer Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz Kıymetli velilerimiz,

2017-2018 eğitim öğretim yılını karşılamanın yeni bir eğitim öğretim yılının açılışında bir arada olmanın sevinç mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşamaktayız.

            Eğitim insan hayatında hava kadar su kadar hayati önem ve değere sahip en önemli etkenlerden biridir. İnsanın hayata ve çevresine uyum sağlayabilmesi, kimlik ve kişiliğinin oluşması, bir meslek sahibi olabilmesi dünyadaki gelişim ve değişime uyum sağlayabilmesi eğitim sayesinde mümkün olmaktadır.

           Bundan dolayıdır ki eğitim her zaman ve her koşulda ülkemizin ve milletimizin en önemli meselesi ve birinci önceliğimizdir. Eğitimde elde edeceğimiz her başarı ülkemizin kalkınmasına, milletimizin ilerlemesine, medeniyetimizin güçlenmesine millet olarak geleceğe güvenle bakmamıza vesile olacaktır.

        Millet olarak geleceğimizin teminatı olan nesillerin eğitimine vereceğimiz önem ve bu yolda ortaya koyacağımız her türlü fedakarlık geleceğimiz adına yapabileceğimiz en karlı yatırım ve en sağlam teminattır.

            Bilgi ve teknoloji hızla değişmektedir. Bu durum, en gelişmiş toplumları bile çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmaya ve sürekli değişime zorlamaktadır. Bu bakımdan çocuklarımızı kendi yaşadığımız zamanın şartlarına göre değil onların yetişkin olarak yaşayacakları zamanın şartlarına göre yetiştirmemiz bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.

           Ülkemizin ve milletimizin geleceğini inşa edecek olan yeni nesillere hakları olan daha kaliteli eğitim imkanları sağlamanın yollarını bulmak,  muasır medeniyetin beşiği ve yeryüzündeki en önemli temsilcisi olan ülkemizde, eğitimdeki kaliteyi artırmak, milletimizin ve medeniyetimizin değerlerine bağlı yerli ve milli bir nesil yetiştirmek ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır.

          Geleceğimizin teminatı olan yeni nesili; vatan, millet sevgisiyle yoğrulmuş, tarihini bilen, dostunu düşmanını tanıyan, geçmiş gelecek sentezi yapabilme şuuruna erişmiş vatanseverler olarak, mazlumların yanında zalimlerin karşısında yarının dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

            Milli Eğitim Bakanlığı olarak son yıllarda eğitimde kaliteyi artırmaya ve niteliği yükseltmeye yönelik çalışmalarımız hızla ve yoğun bir çaba, emek ve gayretle devam etmektedir. Eğitimde FATİH projesinin hayata geçirmemiz teknolojinin sunduğu imkanları eğitimin ve çocuklarımızın hizmetine sunmamız bizi bu alanda gelişmiş olarak adlandırılan ülkelerden daha ileri bir seviyeye taşımıştır. Aynı doğrultudaMilli Eğitim Bakanlığı olarak Müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çalışmalarımız başarıyla tamamlanmış, toplam 51 müfredat programında kapsamlı bir şekilde bir yenileme, güncelleme, gözden geçirme, ikmal ve değişiklik çalışması yapılmıştır.Yenilenen müfredatlar,  bu yıl ilk defa 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya başlanacaktır. Bu sayede çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi almaları konusunda önemli bir adım daha atılmış olmaktadır.

            Saygıdeğer meslektaşlarım, ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatı olan nesillerimiz sizlerin ellerinde şekillenecektir. İkbalin ve istikbalin temsilcilerini sizler yetiştireceksiniz. Sizlerin mesleğinize bağlılığınız, mesleğinizin gereklerini yerine getirmenizdeki samimi gayret ve çabanız, öğrencilerinizi yetiştirme ve geleceğe hazırlama konusundaki hassasiyet ve fedakarlığınız hem geleceğimize güvenle bakmamıza vesile olacak, hem de ülke ve millet olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyet hedefine ulaşmamızı sağlayacaktır. Bu bakımdan en başta şahsım olmak üzere hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Sevgili öğrencilerim, sizler ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatısınız. Sizler bizim için her şeyden önemli ve değerlisiniz. Tarihine, kültürüne, medeniyetine sahip çıkan ülkesine ve milletine sevdalı, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, çalışkan, ahlaklı ve erdemli bir nesil olarak yetişmeniz bizim en önemli idealimizdir. Sizlerin bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, uluslararası siyasette hayatın her alanında tüm dünyaya örnek bir nesil olarak yetişmeniz bizim en önemli amaçlarımızdandır. Bizim sizden beklentimiz sizlerin çok çalışarak önce ülkem ve milletim anlayışıyla, ülkemizi ve milletimizi, her zaman her yerde,  her alanda en iyi şekilde temsil etmeniz ve dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımanızdır.

           Bu duygu ve düşüncelerle yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, en başta eğitim şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, ilköğretim haftamızı kutluyor, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize ve milletimize  hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

 

                                                                                                                               Mehmet ÖZDEMİR

                                                                                                                      Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü

Hükümet Konağı. Kat 2 Çaycuma / Zonguldak - 0 (372) 615 10 26 615 50 58

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.