ZONGULDAK ÇAYCUMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

2017- 2018 eğitim- öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi. İlk olarak Atatürk anıtı önünde çelenk sunma programı düzenlendi. Programa, Kaymakam Serkan KEÇELİ, Belediye Başkanı Bülent KANTARCI,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÖZDEMİR, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan KARA, , sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, okul ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten çelengi Atatürk anıtına koyan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÖZDEMİR şunları söyledi; “Eğitim her zaman ve her koşulda ülkemizin ve milletimizin en önemli meselesi ve birinci önceliğimizdir. Eğitimde elde edeceğimiz her başarı ülkemizin kalkınmasına, milletimizin ilerlemesine, medeniyetimizin güçlenmesine millet olarak geleceğe güvenle bakmamıza vesile olacaktır. Millet olarak geleceğimizin teminatı olan nesillerin eğitimine vereceğimiz önem ve bu yolda ortaya koyacağımız her türlü fedakarlık geleceğimiz adına yapabileceğimiz en karlı yatırım ve en sağlam teminattır. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini inşa edecek olan yeni nesillere hakları olan daha kaliteli eğitim imkanları sağlamanın yollarını bulmak, muasır medeniyetin beşiği ve yeryüzündeki en önemli temsilcisi olan ülkemizde, eğitimdeki kaliteyi artırmak, milletimizin ve medeniyetimizin değerlerine bağlı yerli ve milli bir nesil yetiştirmek ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak son yıllarda eğitimde kaliteyi artırmaya ve niteliği yükseltmeye yönelik çalışmalarımız hızla ve yoğun bir çaba, emek ve gayretle devam etmektedir. Bu doğrultuda müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çalışmalarımız başarı ile tamamlanmış toplam 51 programında kapsamlı bir şekilde bir yenileme, güncelleme, gözden geçirme ve değişiklik çalışması yapılmıştır. Yenilenen müfredatlar, bu yıl ilk defa 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya başlanacaktır. Bu sayede çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi almaları konusunda önemli bir adım daha atılmış olmaktadır”.

Ardından İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu’ndaki programa geçildi.

Konuşmasında eğitimin önemine değinen Kaymakam Sayın Serkan KEÇELİ; “ Eğitim konusu Türkiye’nin milletimizin ve memleketimizin en önemli meselesi ve en önemli önceliği olmak zorunluluğundadır.

Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitimde tek bir nefer yoktur’ düşüncesi ile hepimizin en önemli öncelik haline getirmesi gereken bir formadan bahsediyoruz. Bazı yatırımlar vardır ki önemli olmasına rağmen, vazgeçilmez olmasına rağmen1-2 yıl geçirtirmiş olsak çok şey kaybetmeyiz. Yol, su elektrik gibi yatırımları bir yıl geciktirirsek çok da vazgeçilmez değildir. Ama eğitime yapacağımız yatırımlarda bir yıl kaybetmek demek, 100 binlerce öğrencinin bazı şeyleri eksik kalması anlamına gelmektedir. Bu yüzden başta kamu görevlilerimiz olmak üzere milletimizin her bir ferdi eğitimi ve öğrencileri birinci önceliğimiz olarak kabul etmek gerekmektedir. Değerli öğretmen arkadaşlarım; geleceğimizin Türkiye’sinin güzel ve gelişmiş olmasını istiyorsak, bunları başaracak olan biz idarecilerden daha çok sizler olacaksınız” diye konuştu.

         Programda 4’ncü sınıf öğrencisi 1’nci sınıf öğrencisine temsilen ‘Hoş geldiniz’ çiçeği sundu. Öğrencilerin seslendirdiği şiirler ve folklor gösterilerinin ardından program sona erdi.

21-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-2017

Hükümet Konağı. Kat 2 Çaycuma / Zonguldak - 0 (372) 615 10 26 615 50 58

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.