ZONGULDAK ÇAYCUMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

               2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Çaycuma’da kutlama programı gerçekleştirildi.

Programa;  Kaymakam Sayın Serkan KEÇELİ, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk ÖZEN, Belediye Başkan Vekili Cengiz GÖKÇE, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÖZDEMİR,  Askerlik Şubesi Başkanı Gökhan KARA, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf ARCAKLIOĞLU,  siyasi parti temsilcileri, okul ve daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenk sunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÖZDEMİR günün ve anlam önemini anlatan konuşmasında şunları söyledi; “Ülkemizin ve milletimizin geleceğini inşa edecek olan yeni nesillere hakları olan daha kaliteli eğitim imkanları sağlamanın yollarını bulmak, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek, ülkemizi muasır medeniyetin önemli bir unsuru haline getirmek için eğitimde kaliteyi artırmak, yerli ve milli bir nesil yetiştirmek ülke olarak hepimizin birinci meselesi olmalıdır. Hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Genç nesillerimizi hep birlikte vatan, millet ve devlet sevgisiyle dolu, tarihini bilen, dostunu düşmanını tanıyan, geçmiş gelecek sentezi yapabilme şuuruna erişmiş vatanseverler olarak, yarının dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek zorundayız. Yeni nesillerimizin eğitimin her kademesinde gerekse hayatta, öz güveni yüksek, çalışkan ve üretken vatandaşlar olmalarında ilköğretim hayati bir rol üstlenmektedir.

Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz gecesi, ülkemizde ki demokratik düzeni ortadan kaldırmaya, ülkemizi kaosa ve iç savaşa sürüklemeye, kutsal vatan topraklarımızı işgale ve istilaya yönelik sinsi plan içimizdeki işbirlikçi hainlerin desteğiyle uygulamaya konulmuştur.

Ancak bu hain, alçak ve sinsi girişim tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi milletimizin kahramanca, şanla şerefle dolu mücadelesi sonucunda bozulmuş, yerle bir edilmiş ve ülkemizde, vatanımızda, birlik beraberliğimizde, huzurumuzda gözü olan dış ve iç düşmanlarımızın hevesleri kursaklarında bırakılmıştır. 15 Temmuz işgal, istila ve iç savaş planı bizim millet olarak safları sıklaştırmamıza, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlü hale gelmesine, millet olarak ayrı gayrıları ortadan kaldırarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü etrafında kenetlenmemize vesile olmuştur.

2016-2017 eğitimi öğretim yılından itibaren okullarımızda öğrencilerimize tıpkı 1071 Malazgirt şuuru, 1453 fetih ruhu, 1915 Çanakkale şuuru, 1919 Kurtuluş ruhu gibi; 15 Temmuz şuurunu da kavratmak, kazandırmak ve benimsetmek amacıyla 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların anlamını, gerekçesini ve milletimizin bu kalkışmadaki kahramanlıklarını şehitlerimizi, gazilerimizi anlatmak en önemli önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Okullarımızda bu amaca yönelik olarak seminerler, konferanslar, toplantılar düzenleyerek, başta Tarih dersi olmak üzere tüm derslerimizde ve sosyal etkinliklerde 15 Temmuz konusuna gereken önemi vermek ve bu amaca yönelik gerekli çalışmaları yapmak eğitim ordusu olarak hepimizin ortak görevi ve tarihi sorumluluğumuzdur.”dedi.

           Daha sonra Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki 75. Yıl İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama etkinliğine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ÖZDEMİR ve Öğretmen Metin YILMAZ günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi. 4.sınıf öğrencisi okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencisine “Hoşgeldin çiçeği” verdi. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Öğretmen Cemile TEKİN yönetiminde folklor gösterisinin ardından son olarak 75. Yıl İlkokulu bahçesinde protokol ve öğrenciler tarafından fidan dikildi.

22-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-2016

Hükümet Konağı. Kat 2 Çaycuma / Zonguldak - 0 (372) 615 10 26 615 50 58

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.