ZONGULDAK ÇAYCUMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SENE SONU PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMENLER BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

2021-2022 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SENE SONU PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMENLER BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

2021-2022 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SENE SONU PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMENLER BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

       2021-2022 Eğitim ve öğretim yılı sonu bölge psikolojik danışman ve rehber öğretmenler bölge toplantısı Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. İlçemizde yapılan toplantıya Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın İsmail ÇELEBİ ile Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Fethi ERZURUMLUOĞLU katılmıştır. Yapılan toplantıda Çaycuma, Gökçebey ve Devrek'te görev yapan 60 psikolojik danışman/rehber öğretmen hazır bulunmuştur.

       Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. İsmail ÇELEBİ, Çaycuma olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtmiştir. Pandemi etkisi ile hayatımızda bir çok şeyin değiştiğini ve bazı spesifik konularda rehber öğretmenlere daha çok sorumluluklar yüklendiğini ifade eden İsmail ÇELEBİ, son zamanlarda intihar olaylarının artış gösterdiğini ve bu konuya özellikle dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalarda motivasyonun çok önemli olduğunu vurgulamıştır. İsmail ÇELEBİ, yıl boyunca yapılan çalışmalar ve toplantıya katılımlarından ötürü tüm psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere teşekkür etmiştir.

       Çaycuma RAM Müdürü Fethi ERZURUMLUOĞLU, RAM olarak bölge toplantılarına önem verdiklerini, bu toplantıları sorumluluk alanımızdaki Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde dönüşümlü yaparak mesleki dayanışma, işbirliği ve paylaşım imkanlarını artırmayı hedeflediklerini ifade ederek Çaycuma RAM olarak rehber öğretmeni olan ve olmayan tüm okullara hizmet sunulduğunu ifade etmiştir. Bunun yanında RAM bünyesinde kadın psikolojik danışman olmaması nedeniyle Çaycuma'da yürütülen bazı çalışmalarda diğer okullardan gönüllülük esasına göre rehber öğretmen görevlendirildiğini ve önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde diğer ilçelerde de bu uygulamanın devam edeceğini belirtmiştir. Fethi ERZURUMLUOĞLU, tüm psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere gösterdikleri gayretlerden ötürü teşekkür etmiştir.

     Çaycuma RAM PDR Hizmetleri Bölüm Başkanı Ercan ÇELEBİ, bölge rehberlik faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirmiştir. Ercan ÇELEBİ, Çaycuma RAM olarak sorumluluk bölgemizdeki Çaycuma, Devrek ve Gökçebey'deki toplam 122 okula eğitim, seminer, danışmanlık ve müşavirlik hizmeti sunduklarını, hizmet sunulmayan tek bir okul dahi olmadığını ifade etmiştir. Sunumun devamında ziyaret edilen okullar ile tespit edilen durumlar ve gözlemler, BİLSEM öğrenci seçim süreci, BİLSEM 2. Aşama sonuçları, bireysel değerlendirme işlemleri, yeni açılan BİLSEM'ler, BİLSEM'e öğretmen seçim süreci, Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi (RİBA) sonuçları, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı rehberlik hedefleri, Tercih Danışmanlığı süreci, YEŞİLAY gönüllülük çalışmaları ve 2022-2023 eğitim döneminde yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Toplantı sonrası Bakanlığımız tarafından okullara gönderilen psikoeğitim programları ile ilgili kitapların dağıtımının yapılacağını hatırlatan Ercan ÇELEBİ, tüm rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların güzel bir tatil dönemi geçirmeleri temennisinde bulunmuştur. Toplantının ardından Çaycuma RAM tarafından psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere ikramda bulunulmuştur.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmaiL BAŞ, 2021/2022 eğitim öğretim yılı içerisinde göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.

15-06-202215-06-202215-06-202215-06-202215-06-202215-06-202215-06-2022

Hükümet Konağı. Kat 2 Çaycuma / Zonguldak - 0 (372) 615 10 26 615 50 58

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.